Netwerkcoördinator Annick Dobbelaere

annick.dobbelaere@netwerknowe.be
0475/20 20 41 

Contacteer je huisarts

Ben je bezorgd over je eigen geestelijke gezondheid en heb je momenteel geen ondersteuning?  Praat erover met je huisarts.   Een huisarts heeft ervaring met de meeste geestelijke gezondheidsproblematieken en kan je helpen of indien nodig doorverwijzen naar meer gespecialiseerde hulpverleners.   

De huisarts: de eerste stap naar de juiste hulp

Eén op de vier mensen ervaren enige vorm van een geestelijk onwel bevinden. De meerderheid van de mensen herstellen volledig, terwijl anderen leren hun geestelijk gezondheidsprobleem aan te pakken, waardoor ze een vol en actief leven kunnen leiden. Indien u bezorgd bent over uw geestelijke gezondheid en U hebt momenteel geen ondersteuning, contacteer uw huisarts om over deze bekommernis te praten.
Uw huisarts heeft ervaring met de meeste geestelijke gezondheidsproblemen en zal U helpen. Indien nodig zal hij U doorverwijzen of in contact brengen met meer gespecialiseerde hulpverlening. Indien u nog geen huisarts hebt kunt u een huisarts dicht in uw buurt zoeken op www.mediwacht.be. Het is belangrijk dat U een huisarts hebt voor een goede (geestelijke) gezondheidszorg.

Familie, vrienden
Indien U bezorgd bent over de geestelijke gezondheid van een dierbare, probeer met hem of haar te praten over Uw bezorgdheid. Moedig hem aan om erover te spreken met de huisarts of een andere gezondheidswerker als eerste stap op zoek naar hulp. Het belangrijkste dat iemand kan doen voor een familielid of vriend is hem of haar te helpen de meest passende begeleiding en behandeling te bekomen.Het is een droevige ervaring als iemand die U dierbaar is ziek wordt. Soms gaan mensen anders denken of gedragen ze zich niet als gewoonlijk, en ook dat kan U van streek brengen. In die omstandigheden wilt U hulp voor uzelf ; u wilt de juiste ondersteuning en de meest correcte informatie . Ook hier is de huisarts de meest aangewezen persoon.