PET wordt Crosslink
PET breidt uit en wordt Crosslink. Voortaan 1 telefoonnummer voor de hele regio: 050 14 08 84
Crosslink is er voor wie vragen heeft over Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ). We richten ons in het bijzonder op de ruime zorg- en welzijnssector.
Crosslink is een initiatief van:
- WINGG
- Netwerk NOWE
Crosslink is er voor:
alle zorg- en welzijnsmedewerkers
uit de regio Noord-West-Vlaanderen:
die vragen hebben over (toegang tot) de Geestelijke Gezondheidszorg.
Bijvoorbeeld: huisartsen, medewerkers van de centra voor leerlingenbegeleiding, welzijn, jeugdhulp, thuiszorg, …
Ook naastbetrokkenen kunnen vanzelfsprekend contact op nemen.
We hebben bijzondere aandacht voor vroegdetectie en -interventie bij GGZ-problemen.
Lees verder:
8 november 2024 - Interessante vormingen
e-learning Perinatale Mentale Gezondheid
Psyche ontwikkelde in samenwerking met het expertisenetwerk Perinet een nieuwe gratis e-learning over Perinatale Mentale Gezondheid. Deze e-learning is ontwikkeld voor zorgprofessionals aan de slag in het perinatale werkverld én professionals in de GGZ zonder specifieke expertise in de PIMH. Dit met als doel om de kennis en het vertrouwen in de perinatale mentale zorgverlening voor prille ouders en jonge kinderen te vergroten. Wat kun je verwachten? Een introductie in de basis van geboortezorg en perinatale zorg in Vlaanderen Inzichten in normale veranderingen voor prille ouders en jonge kinderen tijdens de perinatale periode Handvatten voor screening en effectieve samenwerking binnen het zorgnetwerk, inclusief de Born in Belgium-tool. Na het succesvol doorlopen van de e-learning ontvang je een certificaat! Interesse? Deze e-learning is te vinden via de volgende link: https://psyche.be/vorming/e-learnings
Meer informatie25 oktober 2024 - Interessante vormingen
E-learning EHBP
Wat zeg je als een vriend(in) verdrietig is na een relatiebreuk? Of als je buurman minder vrolijk lijkt dan normaal? Of als een familielid op een feestje vertelt dat het eigenlijk niet goed gaat ...? Het is niet altijd eenvoudig om de juiste woorden te vinden of precies te weten hoe je de ander kan helpen. Toch hoef je geen expert te zijn in het onderwerp om iemand te kunnen ondersteunen. Interesse om je hierin te verdiepen? Te Gek!? en Rode Kruis-Vlaanderen bundelen de krachten en stellen de gratis e-learning 'Eerste Hulp Bij Psychische problemen' samen over hoe je iemand kan helpen wanneer die het moeilijk heeft. Op een interactieve manier leer je signalen herkennen en actief luisteren, maar ook je eigen grenzen bewaken en hoe je hierover kan communiceren, en dat allemaal op jouw eigen tempo. Na het volgen van de e-learning heb je tal van praktische tips en inzichten waarmee je meteen aan de slag kunt.
Meer informatie