
Nieuwe folder herstelacademie voorjaar 2024
De Herstelacademie biedt een open cursusaanbod aan rond diverse thema’s die te maken hebben met psychisch herstel.
Het zijn korte, behapbare cursussen die telkens gegeven worden door een docenten-duo: een ervaringsdeskundige en een professional.
Meer info? klik hier
Lees verder:
8 november 2024 - Interessante vormingen
e-learning Perinatale Mentale Gezondheid
Psyche ontwikkelde in samenwerking met het expertisenetwerk Perinet een nieuwe gratis e-learning over Perinatale Mentale Gezondheid. Deze e-learning is ontwikkeld voor zorgprofessionals aan de slag in het perinatale werkverld én professionals in de GGZ zonder specifieke expertise in de PIMH. Dit met als doel om de kennis en het vertrouwen in de perinatale mentale zorgverlening voor prille ouders en jonge kinderen te vergroten. Wat kun je verwachten? Een introductie in de basis van geboortezorg en perinatale zorg in Vlaanderen Inzichten in normale veranderingen voor prille ouders en jonge kinderen tijdens de perinatale periode Handvatten voor screening en effectieve samenwerking binnen het zorgnetwerk, inclusief de Born in Belgium-tool. Na het succesvol doorlopen van de e-learning ontvang je een certificaat! Interesse? Deze e-learning is te vinden via de volgende link: https://psyche.be/vorming/e-learnings
Meer informatie14 maart 2025 - Interessante vormingen
Opleiding Geestelijke gezondheid bij personen met een verstandelijke beperking en/of autisme
Deze opleiding is gericht op hulpverleners met een basisopleiding die werkzaam zijn in de zorg voor personen met een verstandelijke beperking en/of autisme. Het gaat om een gespecialiseerde vorming waarin je je verder bekwaamt in de diagnostiek van en interventies gericht op gedrags- en psychische problemen bij mensen met een verstandelijke beperking en/of autisme. Stel je kandidaat voor 15 mei 2025.
Meer informatie14 maart 2025 - Nieuws uit het netwerk
Help mee bouwen aan een veilige haven voor kinderen - Test de beslisboom
Binnen het project Veilige Havens ontwikkelde men, samen met de stuurgroep intrafamiliaal geweld van Eerstelijnszone Westhoek en Westkust & Polder, een eerste versie van de beslisboom bij verontrusting bij minderjarigen. Deze tool, met bijhorende contactenlijst, helpt eerstelijnsprofessionals die werken met kinderen en jongeren zoals in de kinderopvang, huisartspraktijk, thuiszorg, kinesitherapie, onderwijs,... om stap voor stap te handelen bij verontrusting over een kind of jongere. Test je mee? Nu ben jij aan zet. Men zoekt professionals die de beslisboom willen uittesten in de praktijk. Jouw input is cruciaal om de tool helemaal af te stemmen op de realiteit van het werkveld. Ga je met de beslisboom aan de slag? Bevestig het eenvoudig via een mailtje aan titia.debergh@elzwesthoek.be. Suggesties of verbeterpunten? Laat het ons zeker weten voor 30 april via het invulformulier in de beslisboom. Lees alles over het project Veilige Havens op de Overhoop-pagina. Dankjewel voor je tijd, je feedback en je inzet voor een veilige omgeving voor elk kind. Samen maken we het verschil!
Meer informatie