
Aanmeldprocedure in hof van beroep Brussel Nederlandstalig
Sinds maandag 4 november is men binnen het netwerk internering van het hof van beroep Brussel Nederlandstalig van start gegaan met een nieuwe gedeelde aanmeldprocedure.
Dit betekent dat sindsdien aanmeldingen voor zorgpartners met projectmiddelen voor geïnterneerde personen dienen te verlopen via het digitaal aanmeldformulier. De link naar dit formulier vindt u via: Aanmelden – netwerkeninternering.be. Vervolgens zal de gedeelde aanmeldingsprocedure binnen het netwerk (BXL NL) gevolgd worden. Als verwijzer wordt er aan u teruggekoppeld tijdens deze procedure over de stappen die ondernomen worden.
Uiteraard kan enkel de voor jullie beschikbare informatie aangevuld worden in het aanmeldingsformulier. Jullie mogen daarvoor ook de samenvattende rubrieken uit andere verslaggeving kopiëren naar het aanmeldingsformulier, voor zover ze natuurlijk het item in kwestie beantwoorden.
Om de werklast zoveel als mogelijk te beperken, werd reeds met de zorgpartners van het hof van beroep Antwerpen afgestemd omtrent een uniform aanmeldingsformulier (dat voorlopig wel nog aangevuld dient te worden in een word-versie voor aanmeldingen naar het hvb Antwerpen, maar mogelijks op termijn ook geïntegreerd zal worden in het digitale systeem). Met de partners van het hof van beroep Gent wordt onderzocht of ook zij gebruik kunnen maken van dit aanmeldingsformulier. Op de website vindt u ook meer informatie over de aanmeldprocedures van het hof van beroep Antwerpen en Gent.
Op 15 oktober vond er een kick-off plaats. We hebben besloten om nieuwe opnames te maken om voldoende helder te kunnen informeren over de nieuwe procedure. Deze opnames kan u hier bekijken: https://drive.google.com/
Er werden tijdens de kick-off twee specifieke vragen gesteld vanuit het standpunt van de verwijzer.
- Indien de cliënt, bij het ondertekenen van het Informed Consent (IC) in functie van een aanmelding binnen het netwerk internering hof van beroep Brussel Nederlandstalig, een uitgesproken voorkeur heeft om bij (een) bepaalde dienst(en) niet aangemeld te worden, gelieve dit dan te vermelden op het IC.
Indien de cliënt vragen heeft over het ondertekenen van de IC of breder over de gedeelde aanmeldprocedure, kan u in eerste instantie hiervoor de cliëntenfolder gebruiken, die ook terug te vinden is op de bovenvermelde website. Daarnaast zal een verdere toelichting over de aanmeldingsprocedure, het IC, de informatieoverdracht e.d. ook toegelicht worden tijdens het eerste contact met de cliënt vanuit het netwerk (i.c. het intakegesprek door de zorgpartner of door het aanmeldpunt). Indien nodig, kan u hierover ook eerder al contact opnemen met het aanmeldpunt.
- Naast het invullen van het digitale aanmeldformulier, vragen we om ook bijlagen (vb. expertiseverslag, recent PSD-verslag, KBM-beslissing,...) te uploaden in de digitale tool (webapplicatie Solvio). Dit zodat alle aanmeldingsinformatie gebundeld zit in één dossier. De ontvangende zorgpartner zal immers hier alle informatie raadplegen en verder aanvullen met bijvoorbeeld informatie uit het intakegesprek. Gelet op het feit dat deze webapplicatie voldoende veilig is in kader van deze informatiedeling, kan dit ook via deze digitale tool.
Bij vragen mogen jullie steeds contact opnemen met de projectmedewerker Emma Ruttens of andere medewerkers van het aanmeldpunt: Contact aanmeldpunt | Walden vzw.
Lees verder:
12 februari 2024 - Algemeen
PET wordt Crosslink
PET breidt uit en wordt Crosslink. Voortaan 1 telefoonnummer voor de hele regio: 050 14 08 84 Crosslink is er voor wie vragen heeft over Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ). We richten ons in het bijzonder op de ruime zorg- en welzijnssector. Crosslink is een initiatief van: WINGG Netwerk NOWE
Meer informatie19 december 2024 - Interessante vormingen
Pilootproject (familie-)ervaringsdeskundigheid in FGGZ
Heb je als organisatie binnen de forensische geestelijke gezondheidszorg (FGGZ) interesse in een gratis vorming over het implementeren van (familie-)ervaringsdeskundigheid in zorgorganisaties én de kans om bij te dragen aan waardevol onderzoek? Via deze weg word je uitgenodigd om deel te nemen aan het pilootproject van het onderzoek "(familie-)ervaringsdeskundigheid in de forensische geestelijke gezondheidszorg". Wat houdt het pilootproject in? Het afgelopen jaar is met jullie hulp – door deelname aan interviews en focusgroepen - een eerste versie ontwikkeld van een draaiboek dat kan bijdragen aan een duurzame implementatie van (familie-)ervaringsdeskundigheid in de FGGZ. In dit pilootproject wil men dit draaiboek samen met jullie testen in de praktijk. Door deel te nemen: Ontvangt je organisatie een gratis vorming over het implementeren van (familie-)ervaringsdeskundigheid van Familieplatform. Krijg je praktische handvaten en tips om meteen met het draaiboek aan de slag te gaan. Draagt je organisatie bij aan een procesevaluatie, waarmee we een geoptimaliseerde versie van het draaiboek zullen ontwikkelen. Wat wordt gevraagd? Engagement om met het draaiboek aan de slag te gaan in de organisatie. Deelname aan een reeks meetmomenten tussen februari 2025 en december 2025, waarbij men via vragenlijsten en/of interviews inzicht krijgt in jullie ervaringen met het draaiboek. Een eenmalig interview met de interne coördinator en/of de eventueel aangeworven (F)ED-collega. Hoe aanmelden? In de bijlage vind je een flyer met meer informatie. Hierop staat een QR-code die je direct naar een formulier leidt waarin je je interesse om deel te nemen aan dit project kunnen duiden. Hieruit worden vervolgens 4 organisaties geselecteerd om een traject mee uit te bouwen. Let op: de plaatsen zijn beperkt, dus meld je snel aan voor woensdag 29/01/2025! Heb je nog vragen? Neem gerust contact op via leen.vanvlierberghe@familieplatform.be (vorming) of ervaringsdeskundigheid@janbaptist.broedersvanliefde.be (algemene vragen onderzoek). Bekijk de flyer hier. ScienceForCare, Universiteit Gent, Familieplatform en Similes Vzw
Meer informatie20 december 2024 - Nieuws uit het netwerk
Covias podcast gaat live!
Covias brengt zijn werking en verhalen over herstel tot bij jou via podcasts ! De podcastreeks ‘Iedereen kan dak-en thuisloos worden!’ is een podcastreeks van Covias over mensen die op straat leven of geleefd hebben en hun zoektocht naar een uitweg. In de reeks gaan hulpverleners uit verschillende organisaties en mensen die op straat leven of geleefd hebben met elkaar in gesprek. De podcast neemt je mee in de rauwe wereld van dak-en thuisloosheid maar is ook een verhaal over zoeken naar een toekomst en betekenisvolle anderen die daar een rol in kunnen spelen.
Meer informatie